Tarih : 27.03.2024 - 04:43

İş dünyası enflasyonda düşüş bekliyor

Seçim sonrası Türkiye ekonomisinin daha iyi bir döneme gireceğini belirten BankPozitif Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Kork, “Son gelen rakamlara bakıldığında ekonomik aktivitelerde önemli iyileşmeler var. Özellikle yılın ikinci yarısından itibaren enflasyondaki artış hızının gerilemesini bekliyoruz. Ümidimiz seçimden sonra da toparlanmanın artarak devam etmesi” dedi. 

Türkiye, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’ne hazırlanırken, iş dünyası temsilcileri, seçim sonrasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. BankPozitif Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Kork, pazar günü gerçekleştirilecek yerel seçimlerin ardından ülke ekonomisinin çok daha iyi bir döneme gireceğine inandığını söyledi. 

 

“TÜRKİYE EKONOMİSİNİN TEMEL DENGELERİ YETERİNCE SAĞLAM”

Seçimsiz geçecek 4 yılda, yapısal reformların genişletilerek uygulanabileceğini ve ekonominin çok daha iyi bir seviyeye geleceğini vurgulayan Kork, “Son gelen rakamlara bakıldığında ekonomik aktivitelerde önemli iyileşmeler var. Özellikle yılın ikinci yarısından itibaren enflasyondaki artış hızının gerilemesini bekliyoruz. Ümidimiz seçimden sonra da toparlanmanın artarak devam etmesi. Türkiye’nin, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ve ekonomi yönetiminin ortaya koyduğu güçlü iradeyle cari açık sorununu çözmüş, katma değeri yüksek üretim yapan, sürdürülebilir büyümeyi sağlayan bir ülkeye dönüşeceğinden şüphemiz yok. Türkiye ekonomisinin temel dengeleri yeterince sağlam” diye konuştu.

 

 

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar