Tarih : 22.04.2024 - 04:00

Sıfır araç muayenesinde yeni prosedür

TÜVTÜRK’te başlayan yeni dönem milyonlarca araç sahibini ilgilendiren önemli değişiklikleri beraberinde getirdi. Yeni otomobil sahipleri için ilk 3 yıl boyunca muayene yaptırma zorunluluğu kaldırıldı.

yönlendiriliyor. Son dönemde ödemelerin IBAN üzerinden yapılması, tüketiciler açısından büyük risk barındırıyor. Ödeme yapılan şahsi hesap numarasının kime ait olduğunun bilinmemesi, vatandaşlar için hukuki mağduriyete neden olabilir." ifadelerini kullandı.

Türkiye genelinde trafiğe kayıtlı 25 milyondan fazla araç bulunmakta ve bu araçların belirli periyotlarla muayeneden geçmesi zorunlu. Ancak, yeni araç sahipleri için bu süre ilk üç yıl içinde gerekli değil.

TÜVTÜRK, araç muayenelerinde yaşanan yoğunluğu azaltmak için yeni adımlar atmıştır. Önceki yıllarda başlattığı egzoz emisyon ölçümü işlemini farklı yetkili bayilere devretme uygulaması, muayene süreçlerinin daha erken tamamlanmasını sağlamıştır. Ayrıca, randevu sistemi yoğunluğunu hafifletmek için Türkiye’nin 77 ilinde mobil istasyonlar faaliyete geçirilmiştir.

 

 

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar