Tarih : 01.05.2024 - 03:39

Turizm gelirinde rekor

Bu yılın ilk üç ayında 8.8 milyar dolarla en yüksek ilk çeyrek turizm gelirine ulaşıldığını açıklayan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Ziyaretçi sayısı yüzde 16,7 artarak 9 milyon 68 bine, kişi başı gecelik harcama 93 dolara yükseldi. İlk çeyrekler itibarıyla turizm tarihindeki en yüksek kişi başı gecelik harcamaya ulaşıldı. Yıl sonunda turizm gelirinde 60 milyar dolara uyumlu gidiyoruz” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizm sektöründe 2024 yılı ilk üç aylık verilerini düzenlediği değerlendirme toplantısında bir sunumla açıkladı. TÜİK Turizm istatistiklerinde 2022 yılında yapılan revizyon kapsamında BKM ve sağlık turizmi araştırma sonuçlarının sisteme entegre edildiğini söyleyen Bakan Ersoy, “Bu yılki revizyonda ise EGM alınan günübirlik ziyaretçi verileri kullanılmaya başlandı. Çıkış yapılan sınır kapısı türü hesaplamalar detaylanarak güncellenmeye başlandı. Bu yapılan revizyonla 2012-2023 yılları arası dönemi kapsayacak şekilde turizm gelirleri gecele sayıları günübirlik gelen ve geceleme yapan kişilerde güncelleme yapıldı” bilgilerini verdi.

İlk çeyrekte rekor turizm geliri

 Bu yılın ilk çeyreğinde turizm gelirlerinde 8,8 milyar dolarlık rekor turizm geliri elde edildiğini açıklayan Bakan Ersoy, “Geçen seneki ilk çeyrek geliri 8,3 milyar dolar olarak revize edildi. Bu yılki hedefimiz olan 60 milyar dolara uyumlu bir şekilde gerçekleşmelerin olduğunu görüyoruz. İlk çeyrekte tarihimizdeki en yüksek ilk çeyrek turizm geliri elde ettik” dedi.

 

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar