Tarih : 18.08.2022 - 05:23

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi Eylül'de

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Zeytinburnu’nda vatandaşlara seslendi. Hiçbir zaman sorun, problem üretilmediklerini ve her zaman çözümün parçası olduklarını ifade eden Bakan Kurum, “Birileri diyor ki, biz yılda 100 bin konut dönüştüreceğiz ve kentsel dönüşümle ilgili kararlı bir tutum sergileyeceğiz. Ama gelinen üç buçuk yıllık süreçte değil 100 bin, değil 10 bin, dönüştürdükleri konutun sayısı sadece ve sadece 540 tane. Biz belediyelerimizle birlikte İstanbul'umuzun 39 ilçesinde tam 300 bin konut dönüştürdük. Şu an sahada 140 bin konutun dönüşümü fiilen devam ediyor.” dedi.

Sokakta vatandaşı her zaman dinlediklerini aktaran Bakan Kurum, sözlerini şöyle sürdürdü: “Diyorlar ki konut arzı azaldı, konut fiyatları arttı, kira fiyatları arttı. Hemen çalışmaya başladık ve Sayın Cumhurbaşkanımız, bu konuda sorunun çözümüne ve atılması gereken tüm adımlara ilişkin ilgili bakan arkadaşlarımızla istişare ederek karar verdiler. Bu çerçevede inşallah eylül ayında TOKİ Başkanlığımızın tüm Türkiye’de, 81 ilde ki bu çerçevede İstanbul’da da cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini başlatıyoruz. Evi olmayan tüm kardeşlerimizin evi olana kadar bu projeleri de yapmaya devam edeceğiz. Aidat öder gibi taksitlerle genç kardeşlerimize kontenjan ayıracağız. Emekli kardeşlerimize kontenjan ayıracağız. Engelli kardeşlerimize kontenjan ayıracağız. Şehit ve gazi ailelerimize kontenjan ayıracağız. İstanbul’un, Türkiye’nin, cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini eylül ayı itibar ile başlatacağız ve 81 ilimizde bu projelerimizi yapacağız.”

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar