Tarih : 11.03.2024 - 05:31

Hazır yemekte 80 milyarlık ramazan bereketi

Restoran ve endüstriyel yemek sektörü Ramazan ve seçimle iş hacminde artış bekliyor. YESİDEF Başkanı Bozdağ, “Bu dönemde 80 milyar TL'lik iş hacmi öngörüyoruz” dedi.

Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu Başkanı (YESİDEF) Hüseyin Bozdağ, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerin son 10 gününün Ramazan ayıyla çakıştığını söyledi. Siyasi partilerin iftar ve benzeri programlar gerçekleştireceğini dile getiren Bozdağ, bu nedenle Ramazan ayında sektörde hareketlilik beklediklerini bildirdi. Bozdağ, "Ramazan boyunca 80 milyar lira gastronomi, restoran ve endüstriyel yemek sektörlerinde artış olacağını öngörüyoruz" diye konuştu.

200 TL'DEN BAŞLIYOR

Dört çeşit dökme yemeğin 200-250 lira bandında satıldığına dikkat çeken Hüseyin Bozdağ, şunları kaydetti: "Aynı zamanda paket yemeklerimiz var. Paketlediklerimiz de son yıllarda olabildiğince iftar çadırlarımızda, sokak iftarlarımızda veya özel iftarlarda verilmeye başlandı. Bunlar da kişi başına 350-400 lira bandında devam ediyor. Porselen tabak yemek tarzı dediğimiz, daha çok düğün salonlarında verilen veya parti liderlerinin verdiği yemekler oluyor. Bunlar için de 600-650 lira bandında ücret gözüküyor." İşyerlerinin alışveriş platformu Avansas'ın verilerine göre de bu yıl Ramazan kolileri satışında yüzde 10'luk bir artış

 

 

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar