Tarih : 02.05.2024 - 03:59

Para politikasında sıkı duruş mesajı

Merkez Bankası Genel Kurul toplantısında konuşan Başkan Fatih Karahan, aylık fiyat gelişmelerini yakın takibe aldıklarını belirtti. Karahan, enflasyon görünümünde belirgin ve kalıcı bozulma görülmesi durumunda para politikası duruşunun sıkılaştırılacağını yineledi, “Dezenflasyonun yılın ikinci yarısında tesis edileceğini öngörmekteyiz” dedi.

MERKEZ Bankası Başkanı Fatih Karahan, ekip olarak aylık fiyat gelişmelerini yakından takip ettiklerini belirtti. Aylık enflasyonun ana eğiliminde belirgin ve kalıcı bir düşüş sağlanıp, enflasyon beklentileri öngörülen tahmin aralığına yakınsayana kadar sıkı para politikası duruşunun devam edeceğini bir kez daha vurgulayan Karahan, ek sıkılaştırma sinyalleri de verdi. Karahan, “Para politikasındaki kararlı duruşumuzun; yurt içi talepte dengelenme, Türk Lirası’nda reel değerlenme ve enflasyon beklentilerinde düzelme vasıtası ile aylık enflasyonun ana eğilimini düşüreceği ve dezenflasyonun 2024 yılının ikinci yarısında tesis edileceğini öngörmekteyiz” diye konuştu.

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar