Tarih : 07.03.2024 - 06:49

Türkiye 5G teknolojisine 2026'da geçecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Sizlerin yakından takip ettiği, beklediği 5G teknolojisine uygun zamanda doğru piyasa şartlarıyla geçmeyi düşünüyoruz. Muhtemelen 2026 yılında 5G'ye geçeceğiz" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gazi Üniversitesi İnşaat Topluluğu'nun geleneksel olarak düzenlediği 'Civil Ankara 2024' etkinliğine katıldı. Üniversitenin tarihi rektörlük binasındaki programda, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci yer aldı. Bakan Uraloğlu, 1999 Marmara depremi meydana geldiğinde deprem bölgesinde olduğunu, 6 Şubat'taki deprem felaketinde de iki ay bölgede kaldığını belirterek, "İkinci deprem; yani 7.6 olan depremi Adıyaman'da AFAD binasının içerisinde geçirmiştik. 7.6'da bir binanın içindeki o gürültü, sarsıntıyı yaşayan bir kardeşinizim, ağabeyinizim. Orada ciddi gözlemlerim oldu. İki tane bina, bir tanesinde hiçbir sıkıntı yok. Neredeyse çatlağı yok. Diğeri yerle bir olmuş. Onun için biz mühendislerin, mimarların bu anlamdaki hassasiyeti kıymetli. En ufak bir ayrıntı, çok sayıda insanın hayatına mal oluyor. Şimdi bakın mesela bir doktor kardeşimizin ameliyatta yanlış yaptığını düşünelim. Oradaki hastayı etkileyecek bir sonuç doğuracaktır. Yani en kötüsü ölüm olacaktır, Allah korusun. Mühendislerin yapacağı bir hata, çok daha vahim sonuca sebebiyet verebilecek şeyler ortaya çıkarabilir. Onun için gerçekten çok daha dikkatli, her şeyiyle ehemmiyetli, hesabından tutun, uygulamasına kadar dikkatli olmalıyız" ifadelerini kullandı.

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar