Tarih : 11.03.2024 - 05:30

Türkiye'ye 3.3 trilyon dolarlık piyango

Suudi Arabistan'ın 'Vizyon 2030' projesinde Türk müteahhitler öne çıkıyor. MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Suudi Arabistan'ın 'Vizyon 2030' projesi kapsamında 3,3 trilyon dolarlık projenin hayata geçirilmesinin öngörüldüğünü söyledi. Asmalı, 'Muhataplarımız bize, 'Dünyanın birçok yerinden inşaat firmalarına ihtiyacımız var. Bu anlamda, en önemli partnerimiz olarak Türk firmalarını tercih ederiz.' diyorlar. Çünkü, Türk müteahhitlik sektörü dünyanın birçok ülkesinde çok başarılı işlere imza atıyor.' dedi.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da gerçekleştirilen Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı Türk İhraç Ürünleri Fuarı'yla başlayan 27. Uluslararası İş Forumu (IBF), bugün Medine'de yapılacak ikili iş görüşmeleriyle devam ediyor.

MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı, AA muhabirine, Uluslararası İş Forumu'nun, MÜSİAD olarak en fazla önem verdiklerini, üzerinde en çok durdukları organizasyonların başında geldiğini söyledi.

Müslüman iş insanları arasında "global bir iş ağı" kurma fikrinden yola çıkan platformun toplam 25 ülkeden 42 iş insanı derneğini bir araya getirdiğini ifade eden Asmalı, Suudi Arabistan'da gerçekleştirilen IBF'ye Türkiye'den 300 civarı iş insanıyla geldiklerini kaydetti.

Bu yılki 27. IBF'nin 3 Mart'ta Riyad'da başladığını anımsatan Asmalı, "Riyad'ın ardından Cidde'de, Cidde Ticaret Odası işbirliğiyle programlar yaptık. Daha sonra Mekke'ye geçildi. Bugün ve yarın Medine'de yapılacak ikili iş görüşmeleri ve panellerle zirve sona erecek. Böylece, 27. IBF kapsamında Ekonomik Forum Zirvesi, B2B görüşmeler, fuar ve ticaret odaları ile buluşmalar gerçekleştirmiş olduk." diye konuştu.

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar