Tarih : 22.04.2024 - 04:12

Emekli maaş promosyonu 18 bin liraya çıktı

Emekliye ek gelir olan emekli promosyon tutarları Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları sonrasında yükseltildi. Böylece 12 kurumun banka promosyonları en düşük 8 bin TL olurken en yüksek 18 bin TL oldu. 

Bankalar emekli promosyon kampanyalarında fiyatları güncelledi. Kamu bankalarında yüzde 166 artan emekli promosyon tutarları, özelde en yüksek emekli promosyon miktarının da yüzde 44 artmasına sebep oldu. Böylece en yüksek emekli promosyon miktarı 18 bin TL oldu. 

Kamu bankalarında asgari emekli promosyon tutarı 8 bin TL olurken, maaşa göre bu rakam 12 bin TL'ye kadar yükselecek. SGK özel bankalarla da anlaşma yapıldığını açıkladı. Bununla beraber kamuda artan promosyon tutarlarının etkisiyle özel bankalarda tutarlar ek ödemelerle beraber 18 bin TL'ye yükseldi. Kamu da yaklaşık yüzde 166'lık artış yaşanması rekabeti artırarak özel bankalarda yüzde 40 civarında bir artışı beraberinde getirdi.

Emekli promosyon kampanyalarından yararlanmanın şartı nedir?

Emeklinin seçtiği bankaya '3 yıl maaşımı sizden alacağım' taahhüdünü vermesi yeterli. Fatura, kredili hesap gibi şartlar yok. Ancak bankalar bu tür ürünler karşılığında yüksek promosyon teklif edebiliyor.

3 yılı dolan emekliler artık yeni emekli promosyon alma hakkına kavuşuyorlar. Bu noktada mevcut bankanız ile görüşüp yeni rakam üzerinden emekli promosyonunuzu alabilirsiniz. Ancak isteyen bankasını da değiştirebilir. Burada kalan dönemin ödemesi iade yapılarak promosyon anlaşması iptal edilip daha yüksek para veren banka tercih edilebilir.

Süresi sona eren emekliler istedikleri bankayı seçip ikinci promosyonlarını oradan alabilirler. Ancak süre dolmadan da banka değiştiriliyor. Eğer kredi kullanmamışsanız kalan sürenin promosyonunu iade edip ayrılabilirsiniz. Burada cayma hakkınızı kullanıyorsunuz. Ve bu hakkı istediğiniz sayıda kullanabilirsiniz.

 

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar