UÇAK üretici firma Airbus, A320 ailesi uçaklarından yoğun güneş kaynaklı radyasyonu nedeniyle oluşan güvenlik sorunu nedeniyle 6 bin uçaktan 5 bin 900’üne gerekli yazılım güncellemelerin tamamlandığını, 100 uçak içinde çalışmaların devam ettiğini vurguladı. Hisseler ise haber sonrası yüzde 10 eridi.
Avrupalı uçak üreticisi, A320 ailesi uçaklar için önleyici önlemlerinin devreye alınmasıyla ilgili güncel duruma ilişkin bir açıklama yaptı. Airbus, 28 Kasım’da yayınlanan Acil Operatör İletişimi (AOT) sonrası dünya genelindeki A320 Ailesi uçaklarında başlattığı zorunlu önleyici tedbirlerin uygulanma sürecinde sona yaklaştığını duyurdu. Airbus yaptığı açıklamada, "6 bin uçaktan büyük bir çoğunluğunun yazılım güncelleme işlemleri tamamlandı. Kalan 100’den az uçağın modifikasyon çalışmalarını havayolu müşterilerimizle birlikte en kısa sürede tamamlayarak bu uçakların yeniden hizmete alınmasını sağlayacağız. Airbus olarak güvenliği her türlü ticari ve operasyonel kaygının üzerinde tutma kararımızın arkasında duruyoruz. Bu süreçte müşterilerimize, sivil havacılık otoritelerine, çalışanlarımıza ve sürece destek veren tüm paydaşlara teşekkür ediyoruz. Modifikasyonların tamamlanmasıyla birlikte A320 Ailesi filosunun tamamının yakın zamanda normal uçuş operasyonlarına dönecek" denildi.








55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.