Tarih : 30.09.2026 - 05:06

Fitch: Fon soruşturmasında sistemik risk yok

Fitch Kıdemli Direktörü Douglas Winslow, Türkiye'de gündemin odağındaki fon soruşturmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Winslow, soruşturmanın ekonomi ve ülkenin kredi notu üzerindeki olası etkilerine ilişkin beklentilerini paylaştı.

CNBC-e Londra Temsilcisi Berfu Güven'in sorularını yanıtlayan Winslow, fon soruşturmasının negatif bir gelişme olduğunu ancak bunun genel ekonomik görünüm veya kredi notu üzerinde doğrudan bir baskı oluşturmasını beklemediklerini söyledi. Soruşturmanın ekonomide dolarizasyon riskini artırdığına ilişkin bir işaret görmediklerini belirten Winslow, sistemik bir risk de öngörmediklerini kaydetti.

Kamu finansmanını yakından takip ettiklerini ifade eden Winslow, hükümetin bu süreçte gerekli adımları atacağına inandıklarını dile getirdi.

Türkiye dış şoklara karşı dirençli

Türkiye'nin dış şoklar karşısındaki dayanıklılığına da değinen Winslow, rezervlerdeki toparlanmanın ülkenin olası şoklara karşı pozisyonunu güçlendirdiğini belirtti. Mevcut rezerv seviyelerinin yeterli olduğunu ifade eden Winslow, önümüzdeki birkaç yıl içinde Türkiye'nin kredi notunda ani bir değişiklik beklemediklerini söyledi.

Fitch, son değerlendirmesinde Türkiye'nin kredi notunu "BB-" seviyesinde teyit ederken, not görünümünü "durağan" olarak korumuştu.

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun