İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, ABD ile İran'ın Lübnan'da ateşkesin denetlenmesine yönelik yeni bir mekanizma kurulması kararından rahatsız olduğu ve bu gelişme üzerine diplomatik girişimlerde bulunduğu öne sürüldü.
İsrail'de yayın yapan Kanal 12 televizyonunun üst düzey bir İsrailli yetkiliye dayandırdığı haberinde, Netanyahu'nun "İsrail'in dışlandığı" yeni mekanizma karşısında "panik içinde" olduğu belirtildi.
Haberde, kurulması planlanan yeni yapının, 2024 yılında oluşturulan ve Lübnan, İsrail, ABD, Fransa ile Birleşmiş Milletler'in yer aldığı mevcut mekanizmanın yerini alacağı ifade edildi.
ABD ile İran arasında İsviçre'de gerçekleştirilen görüşmelerde, Lübnan'daki ateşkesin denetlenmesi amacıyla ABD, İran, Lübnan, Katar ve Pakistan'ın yer alacağı yeni bir mekanizma kurulması konusunda mutabakata varıldığı kaydedildi.








55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.