Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde 1 milyon 280 bin 491 vatandaşın katılımıyla 14 milyon 914 bin fidanın toprakla buluşturularak rekor kırıldığını açıkladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla ilk olarak 2019’da kutlanan 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nün bu yıl 7’ncisi gerçekleştirildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla Ankara’da gerçekleştirilen ana etkinliğin yanında Türkiye’nin 81 ili 922 ilçesinde toplamda bin 390 noktada Milli Ağaçlandırma Günü etkinliklerinde fidanlar toprakla buluşturuldu.
BAKAN YUMAKLI AÇIKLADI: HEM FİDAN HEM KATILIMCI REKORU KIRILDI
Bakan Yumaklı, tüm ülkedeki etkinliklere katılarak yeşil vatana yeşil imza atan vatandaşlara teşekkür etti.
Bu yıl önceki yıllardan farklı olarak bir yıl devam edecek kampanya başlattıklarını anımsatan Yumaklı, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Yeşil Vatan Seferberliği’miz kapsamında 1 yıl boyunca çeşitli kurum ve kuruluşlarla etkinliklerimiz devam edecek.” dedi.








55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.