Tarih : 02.07.2026 - 02:55

SPK'dan iki şirketin halka arzına onay

 

Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) haftalık bülteni yayımlandı.

Buna göre SPK, Şa-Ra Enerji İnşaat Ticaret ve Sanayi A.Ş.'nin 70 liralık ve Saat ve Saat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 56 liralık ilk halka arz başvurusunu onayladı.

Kurul, SASA Polyester Sanayi A.Ş.'nin de yaklaşık 5,5 milyar liralık tecilli sermaye artırımına onay verdi.

SPK, Marbaş Menkul Değerler A.Ş.'nin 1,8 milyar liralık, Alnus Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'nin 1 milyar liralık, Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'nin 12 milyar liralık, Tam Finans Faktoring A.Ş.'nin 5,4 milyar liralık, Erciyas Çelik Boru Sanayi A.Ş. 'nin 2,5 milyar liralık, Egeyapı Avrupa Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin 1,5 milyar liralık, Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Seramik Sanayi A.Ş.'nin 3 milyar liralık, Türkiye Vakıflar Bankası TAO'nun 50 milyar liralık, Aktif Yatırım Bankası A.Ş.'nin 35 milyar lira ve 130 milyon euroluk, Destek Yatırım Bankası A.Ş.'nin 750 milyon lira ve 62,5 milyon dolarlık, tahvil ve finansman bonosu ihracı başvurusunu onayladı.

Kurul, QNB Bank A.Ş.'nin 1 milyar dolarlık, Şekerbank Türk A.Ş.'nin ise 350 milyon dolarlık yeşil sürdürülebilir tahvil ve finansman bonosu ve sermaye benzeri borçlanma aracı ihracına ilişkin başvurusunu da onayladı.

 

 

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar