Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), gayrimenkulün arsa olarak gayrimenkul yatırım fonu portföyüne dahil edilebilmesine karar verdi.
SPK haftalık bülteninde yer alan kararda, "Gayrimenkul yatırım fonlarının mülkiyetinde olan gayrimenkuller üzerinde metruk halde veya ekonomik ömrünü tamamlamış veya herhangi bir gelir getirmeyen veya tapu kütüğünün beyanlar hanesinde riskli yapı olarak belirtilmiş yapıların bulunması veya tapuda mevcut görünmekle birlikte yapıların yıkılmış olması halinde, söz konusu durumun gayrimenkul değerleme raporuyla tespit ettirilmiş olması ve varsa söz konusu yapıların yıkılacağının ve gerekmesi halinde gayrimenkulün tapudaki niteliğinde gerekli değişikliğin yapılacağının Kurula beyan edilmesi halinde III-52.3 sayılı Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği'nin 18. maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi hükmünün aranmamasına ve gayrimenkulün arsa olarak gayrimenkul yatırım fonu portföyüne dahil edilebilmesine karar verilmiştir. " denildi.
55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.