Tarih : 02.05.2024 - 03:39

Türkiye Sigorta’dan, ilk çeyrekte 6 milyar TL kâr

 

2024 yılının ilk çeyreğini finansal rekora imza atarak tamamlayan Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik, 6 milyar TL net kâra ulaşırken, hayat ve hayat dışında toplamda 6,3 milyon poliçe üre

Türkiye Varlık Fonu bünyesinde faaliyet gösteren ve Borsa İstanbul’da da işlem gören Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik, 2024 yılı ilk çeyrek finansal sonuçlarını İstanbul’da düzenlediği basın toplantısı ile açıkladı.

Toplantıda finansal rakamlarla ilgili bir sunum yapan Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik Genel Müdürü Taha Çakmak; 2024 yılı ilk çeyreğinde yüzde 235 artışla 3 milyar 527 milyon TL net kâr açıkladıklarını ve net kârın önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık 6,5 katına çıktığını belirtti. Çakmak, beklentileri aşan performans sonuçlarına dikkat çekerek, Türkiye Hayat Emeklilik’in ise ilk çeyrekte 2 milyar 442 milyon TL net kâr elde ederek çeyrek bazında rekor kırdığını söyledi. Türkiye Sigorta Genel Müdürü Taha Çakmak; yılın ilk çeyreği itibarıyla şirketin öz kaynak kârlılığının yüzde 82 seviyesinde gerçekleştiğini belirtti.

 

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar