Tarih : 25.12.2025 - 06:36

50 bin mahkuma tahliye yolu: Deprem suçları kapsam dışı

TBMM Genel Kurulu’nda, kamuoyunda “11. Yargı Paketi” olarak bilinen Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin ikinci bölümünün tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı.

Paket kapsamında yer alan ve “Covid-19 düzenlemesi” olarak anılan infaz indirimini içeren 27'nci madde kabul edildi.

Kabul edilen maddeyle birlikte, 31 Temmuz 2023 ve öncesi işlenen bazı suçlara ilişkin infazda erken geçiş imkanı tanınırken, deprem suçları düzenlemenin tamamen dışında bırakıldı. 50 bin mahkuma tahliye yolu açıldı

Buna göre, depremlerde yıkılan binalardan ve meydana gelen ölümlerden sorumlu olanlar, Covid-19 kapsamında getirilen infaz indiriminden yararlanamayacak.

Düzenleme kapsamında istisna tutulan suçlar arasında; Terör ve örgütlü suçlar, alt soy ve üst soya, kardeşe, eşe ve boşanılan eşe yönelik kasten öldürme, kadına ve çocuklara karşı işlenen suçlar, kendini savunamayacak durumda olan kişilere yönelik suçlar, cinsel saldırı ve çocuğun cinsel istismarı, depremlerde yıkılan binalardan ve ölümlerden sorumlu olanların işlediği suçlar yer aldı.

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar