Tarih : 08.02.2023 - 06:17

Akkuyu Nükleer Santralinde hasar oluşmadı

Akkuyu Nükleer A.Ş. Genel Müdürü Anastasia Zoteeva, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve çok sayıda ilde hissedilen depremin Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) projesinde herhangi bir hasar meydana getirmediğini açıkladı.

Zoteeva, şunları söyledi: “Merkez üssü Kahramanmaraşın Pazarcık ilçesi olan deprem, Akkuyu NGS sahasının bulunduğu bölgede yaklaşık 3 şiddetinde hissedilmiştir. Uzmanlarımız sahamızda bulunan bina, ekipman ve vinçlerde bir hasar tespit etmemiştir. Sahada inşaat ve montaj çalışmaları devam etmektedir.”

Zoteeva ayrıca Akkuyu Nükleerin acil durum birimleri olan Mobilizasyon, Sivil Savunma ve Acil Durum Koruması ekiplerinin AFAD ile işbirliği yaparak Deprem bölgesine ekipman ve personel göndermeye hazırlandığını da duyurdu.

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar