İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Kazım Taycı, "Türkiye un ihracatında dünyada bir numara.
Makarna ihracat pazarında yüzde 6’lık bir paya sahip. Bu ürünleri ihraç etmek için buğday ithal ediyoruz. Yani ithal edilen buğdayı katma değerli ürüne dönüştürüp tekrar dünyanın 180 ülkesine ihraç ediyoruz."
Kazım Taycı, Ereğli'de katıldığı buğday hasadında 2022 yılı buğday hasadına dair sorularını cevapladı
2022 yılı buğday rekoltesinin 20 milyon ton civarında olacağını aktaran Kazım Taycı, iç üretim ve tüketimin başa baş durumda olduğunu söyledi.
Son açıklanan buğday fiyatları ve çiftçiye yönelik teşviklerle birlikte çiftçinin daha istekli ekim yaptığını gördüklerini vurgulayan Kazım Taycı, "Ekilmeyen alanların ekimi noktasında gayretlerin arttığını görüyoruz.
Rusya-Ukrayna savaşı ile birlikte tarımın ne kadar stratejik bir alan olduğunu tekrar gördük. Bundan sonra inancımız odur ki bu ülkenin verimli topraklarında çok daha iyi tarım yapıp çok daha verimli sonuçlar alacağız."
55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.