Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 2026’da daha fazla girişimciyi üretime, yeniliğe kazandırmayı hedeflendiklerini belirterek, KOSGEB eliyle girişimcilere 2 milyon TL’ye kadar destek sağlanacağını müjdeledi.
İMALAT, BİLİŞİM, BİLİMSEL ARAŞTIRMA
Program kapsamında 2 milyon TL’ye kadar destek sağlandığını ifade eden Bakan Kacır, şunları kaydetti:
Girişimcilerimize 2 milyon TL’ye kadar destek sağlıyoruz. KOSGEB Girişimci Destek Programı İş Geliştirme Desteği ile imalat, bilişim, bilimsel araştırma alanlarında faaliyet gösteren girişimcilerimizin, personel, yazılım, makine-teçhizat ve kalıp, hizmet alımı giderlerine katkı sunuyoruz.
TOPLAM 2,4 MİLYAR TL
2025 yılında 1.699 proje için 2,4 milyar TL destekleme kararı aldık. 2026’da daha fazla girişimcimizi üretime, yeniliğe ve güçlü bir geleceğe taşımayı hedefliyoruz.
Bugün başlayan başvurular, 31 Ocak 2026 tarihine kadar devam edecek.








55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.