Tarih : 19.05.2023 - 03:46

Euro Bölgesi'nde enflasyon Nisan'da yüzde 7

Euro Bölgesi'nde enflasyon, Nisan'da yıllık bazda yüzde 7 seviyesine yükseldi.

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Euro Bölgesi'nin Nisan ayı nihai enflasyon verilerini yayımladı.

Buna göre, Euro Bölgesi'nde Mart'ta yüzde 7,0 olan yıllık enflasyon, Nisan'da yüzde 7 olarak ölçüldü. Euro Bölgesi'nin öncü verilerinde de Nisan ayı enflasyonu, yıllık yüzde 7 olarak açıklanmıştı. Nihai veriler öncü verileri teyit etti.

Euro Bölgesi'nde Nisan'da enflasyon, bir önceki aya kıyasla da yüzde 0,6 arttı. AB'de ise Mart'ta yüzde 8,3 olan yıllık enflasyon, Nisanda yüzde 8,1 seviyesinde belirlendi.

Euro Bölgesi'ndeki enflasyonun yüzde 2,75'i gıda, alkol ve tütün ürünleri, yüzde 2,21'i hizmetler, yüzde 1,62'si enerji dışı sanayi ürünleri ve yüzde 0,38'i enerjiden kaynaklandı.

.

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar