Tarih : 15.02.2023 - 06:09

Gaziantep OSB’de tüm fabrikalar üretime hazır

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 10 ilimizi etkileyen 7,7 ve 7,6’lık depremler sonrası depremzedelerin yarasını sarmaya başlayan Gaziantepli sanayiciler, bir yandan fabrikalarının kapılarını vatandaşlara açarken diğer yandan çeşitli yerlerde barınan vatandaşlar için sıcak yemek üreterek dağıtımını sağladı. Geçen sürenin ardından Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan bütün fabrikaların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından denetlenerek tesislerde çalışılabileceği yönünde bir rapor hazırlandı.

"Depremzedeler için yemek üretimi gerçekleştiriliyor"

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Gaziantep OSB Başkanı Cengiz Şimşek, yaşanan iki büyük depremin ardından bütün sanayicilerin ilk günden itibaren fabrikalarının kapılarını depremden mağdur olan vatandaşlara açarak temel ihtiyaçlarının karşılanmasını sağladığını söyledi. Sanayicilerin gerek Gaziantep gerekse çevre illerde barınan depremzedeler içinde yemekhanelerinde yemek üretimi gerçekleştirerek vatandaşlarımıza ulaştırdığını anlatan Şimşek sözlerini şöyle sürdürdü: “Sanayicilerimiz diğer yandan temel ihtiyaçların karşılanması için de üzerlerine düşenleri yapmaya devam ediyor. OSB’de bulunan bütün fabrikalarımız hasar almadan bu afetten çıkmış durumda.

 

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar