Tarih : 28.11.2022 - 12:06

Kasiyersiz kasa dönemi

Yaptığı son ankette marketlerin kasiyerlerden uzaklaştığını ortaya koyan Zebra Technologies, şirketlerin yüzde 82’sinin teknolojiye gelecek 3 yılda daha çok yatırım yapacağını açıkladı. Müşterilerin ödemeyi kendilerinin yaptıkları sistemler, market çalışanlarının büyük kısmı tarafından da verimliliği artırması nedeniyle destekleniyor. Türkiye’de ise maliyetler yatırım hızını düşürürken, self-checkout yöntemi en çok gençler tarafından kullanılıyor.

ABD’li bilgi işlem şirketi Zebra Technologies tarafından gerçekleştirilen ve 4 bin 200 uluslararası katılımcının yer aldığı ankete göre marketler kasiyerlerden uzaklaşıyor. Ankete katılan şirketlerin yüzde 82’si teknolojiye gelecek 3 yılda daha çok yatırım yapmayı amaçlarken; yüzde 45’lik kısmı ise yazarkasa alanlarını daha çok self-checkout alanına dönüştürdüklerini ve yüzde 43’ü de temassız ödeme kioskları kurduklarını belirtti. Rapora göre alışveriş yapanların yarısından azı self-checkout yöntemini kullanıyor. Üçte ikisi ise temassız ödeme seçeneklerini ve mağazanın herhangi bir yerinde ödeme yapmayı tercih ediyor.

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar