Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Vergi Denetim Kurulu, son dönemde artan sahte (naylon) fatura ve hileli iflas vakalarına karşı kapsamlı bir inceleme başlattı.
İstanbul Arnavutköy merkezli bir işletme ve sahibi M.D. hakkında hazırlanan raporlar, milyonlarca liralık sahte fatura trafiği ve bilinçli iflas girişimlerini ortaya koydu.
Müfettiş raporlarında, şirketin gerçek mal veya hizmet satışına dayanmayan faturalar düzenlediği ve bu işlemlerin bilinçli şekilde yapıldığı belirtildi.
NAYLON FATURA DAVASI AÇILDI
Konu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na taşındı ve M.D. hakkında Gaziosmanpaşa Asliye Ceza Mahkemesi’nde, iki ayrı “naylon fatura” davası açıldı.
2 MİLYON LİRALIK KDV KAÇAĞI
Ayrıca başka şirketler üzerinden aylık yaklaşık 10 milyon liralık sahte fatura alındığı ve bu yolla her ay yaklaşık 2 milyon liralık KDV’nin kaçırıldığı iddia edildi.
.








55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.