Rusya, yatırımları finanse etmek için elindeki Çin para birimi üzerinden varlıkları satacağı uzun vadeli bir stratejiye geçmeden önce rubledeki değerlenmeyi yavaşlatmak amacıyla 70 milyar dolar değerinde yuan ve diğer dost ülkelerin para birimlerinden almayı değerlendiriyor.
Bloomberg kaynaklarına göre plan, olağanüstü “stratejik toplantıda” aralarında Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina’nın da bulunduğu üst düzey merkez bankası yetkililerinin desteğini kazandı.
Yeni yaklaşım, Rusya’nın 640 milyar dolarlık yabancı para varlıklarının yarısının dondurulmasının ülkenin ekonomik stratejisini nasıl altüst ettiğini yansıtıyor. Öte yandan dondurulan varlıkları dolar ve eurodan farklı varlıklarla çeşitlendirmenin el konulma riskini azaltmak konusunda ne kadar az etkisi olduğunu da gösteriyor.
55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.