Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, yatırım yapmak isteyen sanayici ve girişimciler için kredi kullanmayı kolaylaştıracak dev bir adım attı. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Bakanlık tarafından verilecek onay belgesiyle bankalardan kredi almak çok daha kolay olacak.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, fabrikasını büyütmek, yeni teknoloji geliştirmek veya sanayi yatırımı yapmak isteyenler için kredi musluklarını açacak yeni bir sistem başlattı. Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni kararla birlikte "Öncelikli Finansman Belgesi" dönemi başladı.
Bu belge sayesinde Bakanlık, öncelikli gördüğü projelere onay vererek bankalardan çok daha rahat ve hızlı kredi kullanılmasını sağlayacak.
BÜYÜK YATIRIMLARA KREDİ KAPISI AÇILDI: İŞTE YENİ ŞARTLAR
Bakanlığın sunduğu bu kredi kolaylığından faydalanmak isteyen projelerde şu şartlar aranacak:
1 Milyar TL'lik Dev Yatırımlar: Yüksek teknoloji üreten büyük projelerde, toplam yatırım tutarının en az 1 milyar TL olması gerekecek. Ayrıca başvuran şirketin sermayesinin en az 50 milyon TL olması şartı aranacak.
100 Milyon TL'lik Sanayi Yatırımları: İmalat sanayiine yönelik projelerde ise en az 100 milyon TL tutarında yatırım şartı bulunuyor.
Hangi Alanlar Kapsamda? Yerli ürün üretimi, yüksek teknoloji geliştirme, kritik maden ve hammaddelerin işlenmesi ile Ar-Ge projeleri bu destekten yararlanabilecek.
TEŞVİK BELGESİ OLMAYANLAR DA BAŞVURABİLECEK
Yatırımcılar için bürokrasi azaltıldı. Stratejik bir alanda veya yüksek teknoloji üzerine yatırım yapacak kişilerin henüz yatırım teşvik belgesi çıkmamış olsa bile ön başvuruları kabul edilecek.
BAŞVURULAR İNTERNETTEN ALINACAK
Kredi kolaylığından yararlanmak isteyen yatırımcılar, başvurularını Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın internet portalı üzerinden yapacak.
Bakanlık projeyi inceleyip en az 50 puan verenlere Onay Belgesi verecek. Yatırımcı da bu belgeyle aracı bankalara giderek uygun kredi başvurusunu tamamlayacak.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülecek bu yeni düzenleme, Resmi Gazete’de yayımlandığı 3 Eylül 2026 tarihi itibarıyla resmen yürürlüğe girdi.








55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.