İzmir İktisat Kongresi’nde, TRT Haber Ekonomi Haberleri Müdürü Hasan Arslan'ın moderatörlüğünü yaptığı "Finans Dünyasının Gözüyle Türkiye Yüzyılı" başlıklı panelde konuşan Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, son iki yılda şirketlerin piyasadaki toplam değerinin 5,7 trilyon liraya ulaştığını söyledi.
İstanbul Finans Merkezi'nin (İFM), Türkiye'nin, dünya finansında odak olmasını sağlayacağını söyleyen Gönül, “İFM'nin açılmasıyla hem koordinasyon sağlanacak hem de yeni enstrümanlarla sermaye piyasalarını geliştirmeye çalışacağız. En önemli enstrümanlarımız, teknolojik yatırımlarımız, çeşitlendirilmiş sermaye piyasası araçları, güçlü insan kaynağı ve yenilenen mevzuatımız olacaktır.
Sermaye piyasalarına özellikle son iki senede oldukça büyük bir teveccüh oluştu. Hem arz tarafında şirketler sermaye piyasasında yerini almak için gayret gösteriyorlar hem de halkımız bu konuda daha çok bilgi sahibi olmakla birlikte talep tarafını da güçlendiriyoruz.
Son iki senede artan halka arz sayılarımızla birlikte borsada işlem gören şirket sayımız 497'ye ulaştı. Şirketlerin piyasadaki toplam değeri ise 5,7 trilyon TL’ye ulaştı. Hisse senedi yatırımcı sayımız ise 4,8 milyona ulaştı. Yıllarca 1,5 milyon civarında olan borsa yatırımcısının artışı hem sevindiriyor hem korkutuyor. Tüm ekonomi yönetimi olarak finansal okuryazarlığı artırma çabasındayız” açıklamalarında bulundu.
55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.