Dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı (SİHA) gemisi TCG Anadolu, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edildi. Bayraktar TB3 ve Kızıl Elma’nın da yer aldığı gemide açıklamalarda bulunan BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Bayraktar DİHA’nın da uçuşlarının devam ettiğini, ürün olma aşamasında olduğunu belirterek, “Türkiye’nin artık çok geniş bir mühimmat ailesi var. Hafif seyir füzesi Kemankeş dediğimiz sistemi TEKNOFEST’te tanıtacağız. İnşallah ülkemizin uzay yolculuğuna destek olmak için de yola çıktık" dedi.
Dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı (SİHA) gemisi, Türkiye'nin de en büyük askeri gemisi TCG Anadolu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle Deniz Kuvvetleri Komutanlığına teslim edildi. Gemi, düzenlenen törenle envantere girdi. Gemi içinde Bayraktar Kızıl Elma ve Bayraktar TB3 hava araçları da yer aldı. BAYKAR Savunma tarafından geliştirilen araçlar için, BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, gemide açıklamalarda bulundu. Bayraktar, Bayraktar TB3'ün simülasyon ortamında TCG Anadolu'ya on binlerce kez iniş kalkış yaptığını vurguladı.
"TB3 2024’TE GEMİDE ÇALIŞMAYA BAŞLAYACAK"
Selçuk Bayraktar, “Bayraktar Kızıl Elma ve Bayraktar TB3’ün gemiye entegrasyonu kapsamında inşa halindeyken ziyaret etmiştik. O zaman da etkilemişti ama şimdi bitmiş halini görmek beni çok etkiledi. Ülkem adına büyük gurur duydum, ülkemizin dünyada çok az sayıda ülkenin üretebildiği eserleri üretip, göreve alabilmesi, hem ülkemiz savunma sanayi açısından hem de ülkemizin ileri teknoloji geliştiren, üreten bir ülke olma yolculuğunda büyük bir umut verdi. Dün, dünyada ilk defa kısa pist uçak gemisine inip kalkma kabiliyetine sahip Bayraktar TB3 ve aynı zamanda ülkemizin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızıl Elma’yı gemiye getirdik. Bayraktar TB3 henüz uçmadı, Kızıl Elma’nın uçuşları devam ediyor. İlk uçuşundan sonra TB3, 2024’te gemide çalışmaya başlayacak. Kızıl Elma test uçuşları devam ediyor. O da bu yıl sonuna kadar üretime hazır hale getireceğiz. O da 2025’te inşallah gemide görev yapmaya başlayacak. Tarihi bir ana şahit olduk. Ülkemizin milli savunma sanayisi açısından Mavi Vatan’ın geleceğinin daha büyük bir güvence altında olduğuna şahit olduk" diye konuştu.
55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.