Tarih : 10.09.2026 - 04:53

Zelenski'nin uçağı saldırıdan son anda kurtuldu

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski’nin uçağının bulunduğu sırada Moldova hava sahası hedef alındı.

ZELENSKİ'NİN UÇAĞI İHA SALDIRISINDAN SON ANDA KURTULDU

Norveç Başbakanı Jonas Gahr Store, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski’nin uçağının dün Moldova’dan Norveç’e doğru kalkış yaptığı sırada bir İHA tarafından vurulmaktan kıl payı kurtulduğunu belirtti. Store, söz konusu bilginin kaynağını veya İHA'nın uçağa ne kadar yaklaştığını açıklamadı.

Zelenski, bugün Oslo’da düzenlenen Norveç Kralı 5. Harald’ın cenazesine katıldı. Zelenski, cenaze töreninin hemen ardından Norveç'ten ayrıldı.

NE OLMUŞTU?

Dün Moldova hava sahasına giren iki Rus İHA'sı nedeniyle Kişinev Havalimanı'ndaki uçuşlar bir süreliğine durdurulmuştu. İHA'lardan biri bir boş araziye düşerek yangına neden olurken, diğeri ise Romanya hava sahasına doğru ilerledi.

 

GÜNÜN YORUMU

55 yıldır medya dünyasındayım. Yazılı ve görsel basında bütün kademelerde görev yaptım. Ekonomide doğru analiz en büyük şiarım.

Üye Olun

Kısa Yollar